Кметът подкрепи лоялните търговци от общинската зеленчукова борса
Кметът подкрепи лоялните търговци от общинската зеленчукова борса / netinfo
Кметът на Бургас Димитър Николов посети общинската зеленчукова борса на ул. „Крайезерна”, за да се срещне с търговците, които работят там. Той им благодари за тяхната лоялност и добросъвестност. Кметът бе придружен от директора на общинска дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност” /УКОРС/ Костантин Луков и управителя на фирма „Общински пазари” Руско Хънков.

Търговците бяха информирани за санкциите, които Община Бургас налага на незаконната зеленчукова борса на ул. „Одрин”. Тя развива дейност без никакви документи и без официално разрешение. На търговците, които я ползват, Общината е съставила многобройни актове по Наредбата за опазване на обществения ред, на стойност от 800 до 2000 лв. Многократно са сезирани всички институции, имащи отношение към проблема. Скоро се очаква решение на Държавната комисия по стокови борси и тържища, по силата на което да бъде наложена принудителна административна мярка за премахване на незаконната борса.

Стана ясно, че при поредна проверка на тържището на ул. „Одрин”, извършена от служители в дирекция УКОРС днес /15 май/ сутринта, автомобил на Община Бургас е бил блокиран умишлено на територията на тържището. По този повод прокуратурата ще бъде сезирана за възпрепятстване изпълнението на служебните задължения на общинските инспектори.