Кметът награди железни бойци
Кметът награди железни бойци / Пресцентър
Кметът награди железни бойци
46629
Кметът награди железни бойци
  • Кметът награди железни бойци

Йордан Янков и Николай Атанасов от бургаския клуб "Самурай", които се завърнаха със сребърен и бронзов медал от Световното първенство по кикбокс в Македония, както и Тодор Христов, който се класира на трето място на турнир в Италия, днес получиха благодарствена грамота от кмета Димитър Николов. През тази година Янков стана и световен шампион по муай тай.

Такова писмо взеха и техните лични треньори, както и Йордан Дичев, който освен наставник на бургаския клуб „Аякс”, е старши-треньор на националния отбор по кикбокс. Българският тим се завърна от Скопие и с три златни медала, за които ви съобщихме веднага след състезанието.

Нашата страна не е печелила световна титла от кикбокс федерацията WAKO от 1991 година, уточни Дичев. Той и неговите бойци принудиха утвърдени фаворити във всички дисциплини на кикбокса от бившите съветски републики да се съобразяват с България.

Чуйте в звуковия файл последователно Йордан Дичев, Йордан Янков „Руския”, Николай Атанасов, Тодор Христов и треньора от клуб „Самурай” Димитър Топалов