Кметът честити професионалния празник на социалните работници
Кметът честити професионалния празник на социалните работници / netinfo

15 март е Световният ден на социалната работа. Община Бургас отбелязва тази дата всяка година от 2008-а насам. По този повод кметът Димитър Николов отправи поздрав към социалните работници.
"Уважаеми социални работници, приемете моите поздравления по повод професионалния Ви празник - Световния ден на социалната работа!
Цялостното израстване на едно общество не се състои само в материалния му и икономически просперитет. Не е достатъчно то да има богато културно минало, защото то само по себе си не е достатъчно хората да живеят достойно в настоящето.
Истински развитото общество е това, което отделя специално внимание и на онези свои членове, които се нуждаят от подкрепа, грижа и закрила. Това са хората, които често наричаме социално слаби. Именно Вашата грижа, уважаеми социално работници, е спасителният пояс за тях в най-трудните им дни.
Изказвам своето дълбоко уважение към Вашия труд и гледам на постигнатото с респект. Протегнатата от Вас ръка изтрива отчаянието и дарява вяра и надежда. Вярвам, че заедно ще продължим доброто сътрудничество в името на хората в община Бургас.
Честит празник, бъдете живи и здрави!"