Кметът бесен заради протакането
Кметът бесен заради протакането / netinfo
Кметът бесен заради протакането
23924
Кметът бесен заради протакането
  • Кметът бесен заради протакането

 

Инвеститорът в бъдещата многопрофилна болница в „Меден рудник” е притеснен от протакането на проекта и вече замисля да го осъществи в друг голям областен град, обяви днес в открито телевизионно студио на „Канал 0” кметът на Бургас Димитър Николов.

Той изрази своето недоволство от входираната от няколко граждани на комплекса жалба в съда, срещу построяването на болницата. Градоначалникът се съмнява, че зад тези хора стои някой, „който отлично познава начините за съдебни пречки”.

Николов е раздразнен и от съпротивата срещу обсъждания от много години пътен възел „Бургас-Созопол-Меден рудник”. На своето посещение през изминалата седмица, строителният министър Росен Плевнелиев е изказал съмнение, че в Бургас има единство около строежа на детелината.

„В Министерството на регионалното развитие и благоустройството има много такива проекти, които очакват финансиране. Един от тях е, например, пътният възел на изхода на Варна, за който няма нито един местен човек против”, заяви кметът Димитър Николов.

Чуйте кметът в звуковия файл