Звездите от ЖФК "Бургас Йоана Станкова и малката Николинка с министър Кралев
Звездите от ЖФК "Бургас Йоана Станкова и малката Николинка с министър Кралев / netinfo
Звездите на ЖФК "Бургас" подариха тениски на клуба на Димитър Николов и Красен Кралев
Кметът на Бургас Димитър Николов и министър Красен Кралев получиха подарък от звезда на женския футболен клуб „ Бургас“ – 12-годишната Йоанна Станкова. На площад „Атанас Сиреков“ в града той присъства на „Женски футболен хепънинг“, както и на демонстрация по степ аеробика и канго джъмпс, организирана от Световната шампионка по карате киокушин Гергана Апастолова.

Красен Кралев
netinfo


Пред сградата на Община Бургас малката състезателка от ЖФК „Бургас“ връчи на министъра тениска на клуба, който само за няколко години успя да върне славата на женския футбол в града, завоювайки престижни международни и национални първенства .
Председателят на ЖФК „Бургас“ Валентина Станкова пък отправи предизвикателство към Красен Кралев и Димитър Николов, да се включат в мача, заедно със състезателките. 

Красен кралев
netinfo


Двете шампионки от клуб „Бургас“  Николина Байкова и Йоана Станкова пожелаха да си направят и селфи със спортния министър.

Красен Кралев
netinfo


Министър Кралев: Време е професионалните треньори да влязат в час

„Бяхме в няколко училища, където имаше ужасно много деца, които искаха да спортуват. Видях прекрасни площадки, прекрасни условия, създадени от кмета и неговата администрация. Благодаря на Женския футболен клуб в Бургас, че се включи за да покаже, че футбола не е само за мъжете, но и за жените. В много държави, най-вече в училищата, футбола се изучава като задължителен предмет. Мъже и жени играят заедно, така че много е хубаво, че правите тази демонстрация тук. А за спортен център „Аякс“ няма какво да кажа. Гергана Апостолова е най-добрата ни състезателка и шампионка – европейска, световна. А сега ще ни демонстрира и другите си умения. Благодаря ви, че давате пример на подрастващите, защото основната ни задача е да раздвижим младото поколение. Все пак едва 20, 30% о българските деца спортуват", каза министър Кралев пред младите надежди на спорта в Бургас.