/ Кирил Кирилов
Кичка Бодурова се отказва от званието си „Почетен гражданин на Бургас“. Това съобщи самата тя в личния профил в социалната мрежа Facebook. Причина за това, става ясно от поста на популярната бургаската певица, е предстоящия песенен конкурс „Бургас и морето“.

„Омръзна ми журналистите да ме питат, защо толкова години не съм поканена да журирам този конкурс. И тази година песента, която исках да представя, не беше одобрена, както и по-предишната”, пише Бодурова. Като лично отношение към себе си, певицата отчита и липсата на покана да се включи в рецитала с песни на Тончо Русев.

“Той, Великия, ме покани да участвам в неговия юбилеен концерт и присъстваше на всички мои концерти в Националния дворец на културата. Но сега не съм поканена. Приемам всичко това като лично отношение към мен, което се допуска от организаторите. И реших, че не заслужавам званието “Почетен гражданин на Бургас”, пък и не ми е нужно, след като съм игнорирана години наред от този единствен форум на песента.

За мен, за разлика от други, които са в журита, този фестивал Не Е най-върховната точка в кариерата ми. Затова официално се отказвам от званието, което най-високо съм ценяла, над всичко. На мен ми стига любовта на хората! Тези, които не ме приемат и уважават, никога няма да наранят любовта ми към моя роден град и България! И все пак ме боли, много ме боли... защото става дума за Бургас”, споделя още Кичка Бодурова.

През миналата седмица бяха избрани 12-те песни, които ще бъдат изпълнение през тази година. В подбраната комисия влязоха: Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги Янакиев, Димитър Маджаров, Тони Димитрова, Стефан Диомов, Веселин Пренеров, Руслан Карагьозов и Светослав Михайлов.

За участие бяха изпратени 46 песни, които ще се оценяват на живо на 28 юли от първите шестима, част от предварителната комисия за подбор.