/ архив
Катерина Стойкова ще представи своята последна поетична книга „Птичка на перваза“ в 18:00 часа днес, в книжарница „Хеликон“. За нея „Литературен вестник“ написа „книгата е с формат на разговорник и със съдържание на джобна Библия“, определяйки я като „двуезичен шедьовър на лаконичността“.

Катя е родена на 4 юни 1971 година в Бургас. Завършила е “Електроника и Електротехника” в Бургаския свободен университет, в САЩ е взела магистърска степен по компютърни науки в Рочестерския технологичен институт и магистърска степен по бизнес администрация от “Вирджиния Тек”.

Скулптури от стъкло в галерия "Баев"

Работила е като хардуер инжeнер, софтуер инжeнер и мениджер в IBM и Lexmark International. Завършила е магистърска степен по изящните изкуства, специалност поезия в “Сполдинг Юниверсити” в Луивил, Кентъки. Пише стихове и проза на български и английски, превежда поезия.

Катерина е автор на двуезичната поетична книга “The Air around the Butterfly/Въздухът около пеперудата” и англоезичната “The Most”. Нейни творби са номинирани за награди като Pushcart, Best of the Web и AWP Intro Award. От 2008 е заместник-главен редактор на списание “Public Republic”.