Караманова със силна програма за селата
Караманова със силна програма за селата / netinfo
Силна програма за благоустрояване на селата с активна социална дейност предлага кандидат-кметът на община Созопол Веска Караманова. Освен нови инфраструктурни обекти, които да подобрят битовите условия, Караманова е поставила акцент на грижата за хората в неравностойно положение и младите семейства.

“Много важно е да дадем професионална квилификация на безработните и отпадналите от образователната система, с цел намиране на работа”, смята кандидат-кметът. Такъв център за придобиване на професионални умения ще бъде разкрит в с. Равна гора, обяви Караманова на среща с местни жители. Подобен консултативно-информационен център, където да се ограмотяват деца и младежи от ромски произход пък ще бъде изграден в с. Зидарово. „Стараеме се да подпомагаме и хората с увреждания, като за целта ще организираме трудова борса в Созопол и дневен център за деца и младежи с увреждания в с. Равадиново”, заяви още Караманова.

Амбициозната й програма включва още откриването на две нови детски градини в селата Зидарово и Крушевец. Към детската градина в Черноморец пък ще бъде изграден кухнения блок, отделно е заложено откриването на млечна кухня. Обособяването на клубове на пенсионера са предвидени за селата Равадиново, Атия и Вършило. Да се разкрият социални кухни във всички населени места от общината, като в тях бъдат назначени медицински лица, които да преглеждат възрастните хора, обеща Караманова по време на предизборните си срещи.

„Подобряване на битовите условия, благоустрояване и осигуряване на по-добра жизнена среда са целите, които ще продължа да отстоявам и занапред за 12-те селища от общината”, категорична е Караманова. За почти всички села са подготвени проекти за канализация, изграждане на спортни площадки, зелени площи, ремонти на уличната мрежа и основни пътни артерии.