Кандидатстудентска борса отваря врати в Младежкия дом
Кандидатстудентска борса отваря врати в Младежкия дом / netinfo

Двудневна кандидатстудентска борса`2016 ще се проведе на 18 и 19 март в Младежкия културен център. В инициативата, организирана от Сдружение "Кандидатстудентска борса" и Община Бургас, ще вземат участие над 20 български висши учебни заведения от цялата страна.
Целта на борсата е да спести време и средства на родители и бъдещи студенти, които ще получат интегрирана информация за кандидатстване във висшите учебни заведения.
Щандовете ще бъдат разположени във фоайето и изложбена зала на Младежкия културен център. Там кандидат-студентите могат да получат информация, консултации или съвет от специалисти от висшите училища за условията, реда и сроковете за кандидатстване, класиране и записване, за програмите за подготовка на приемните конкурсни изпити, за предварителните и редовните изпити, за признаването на зрелостните изпити и битовото устройване на студентите.
На борсата младежите ще могат да намерят най-актуалните кандидатстудентски справочници, учебно-помощни и информационни материали.
Часовете, в които борсата ще приема посетители са от 10.00 до 18.00 часа на 18-март и от 09.00 до 14.00 часа на 19-ти март.