Кандидатите на Синята коaлиция отвърлиха депутатския имунитет
Кандидатите на Синята коaлиция отвърлиха депутатския имунитет / netinfo

Бургаската листа кандидати за народни представители от Синята коалиция начело с водача и мажоритарен кандидат Вълчо Чолаков подписаха декларация срещу депутатския имунитет.   
„Отказвам се от имунитета си, ако бъда издбран за народен представител, няма да гласувам с чужди карти и няма да напускам Синята коалиция” се казва в декларацията. Сините обещават, да не прекъсват връзката с града и избирателите и винаги да работят за решаване проблемите на Бургас. Декларират, че при неизпълнение на поетите ангажименти са готови да напуснат парламента. Кандидат –депутатите сложиха подписа си под текста, заверен от нотариус Бинка Кирова

От предизборния щаб на Синята коалиция в Бургас информираха, че подписката срещу депутатския имунитет до момента е подкрепена от над 4000 бургазлии. Водачът на листата адвокат Вълчо Чолаков сподели, че е призовал колегите си от другите партии и коалици в града да се присъединят към инициативата. 
„За нас е важно избраният да е честен и да е равен по права с избирателя” , коментира водачът на Синята колиция в Бургас.