Каналджията Ерай остава в ареста
Каналджията Ерай остава в ареста / Веселин Максимов

Районният съд в Карнобат задържа под стража Ерай Зинал от кърджалийското село Звезделина, който беше хванат на 21 октомври на автомагистрала „Тракия", край Карнобат, с 20 иракчани, скрити между дървени трупи в камион.

Според съда, може да се направи обосновано предположение, че Зинал е автор на престъплението. В подкрепа на обвинителната теза са неговите обяснения, които се подкрепят от показанията на разпитаните по делото свидетели и от протокола за оглед на местопроизшествието.

От справката за съдимост е ясно, че Зинал е осъждан веднъж за каналджийство, а това деяние е извършил в изпитателния срок на предишното. Той е безработен, без постоянни трудови доходи, а действията му се отличават с висока степен на обществена опасност.

Магистратите смятат, че при това положение съществува опасност при по-лека мярка за неотклонение Зинал да извърши друго престъпление или да се укрие и затова го остави в ареста. Определението подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок от днес пред Бургаския окръжен съд.

Делото е насрочено за 14 часа на 31 октомври.