Камъни, бетон и патрони за каруцата с дърва
Камъни, бетон и патрони за каруцата с дърва / снимка, bulfoto

В близост до ромската махала в село Равнец служители от РУП - Камено се опитали да спрат за проверка конска каруца, натоварена с дърва.
Двамата младежи в нея отказали да се подчинят, а каруцата се блъснала в оградата на частен дом. Те побегнали, замервайки с камъни полицейските служители. След няколко минути единият се върнал, въоръжен с циментов блок и заявил, че ще го хвърли по служителите, ако не му върнат каруцата и коня.
Това наложило търсенето на допълнително съдействие от служители на РУП - Камено, Второ РУП - Бургас и Специализираните полицейски сили, както и възпроизвеждането на един предупредителен изстрел във въздуха със стоп патрон.
Около 01.00 часа са задържани двамата укрили се младежи. Това са 17-годишният С.И. и брат му, и двамата от Равнец. Със съдействието на служители от Държавно горско стопанство - Бургас са съставени два акта за установяване на административно нарушение и са иззети каруца, конска амуниция и моторен трион. Откраднатите от горския масив дърва са транспортирани до склад на Държавно горско стопанство - Бургас. Братята С.И. и А.И. са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.