Камериерки се обучават в Айтос
Камериерки се обучават в Айтос / netinfo

Първите 20 жени, които ще получат документ за завършено обучение по професията “камериер” се обучават в Айтос. Те са регистрирани в Дирекция “Бюро по труда” в Айтос и участват в проект за квалификация на Асоциация за регионални инициативи и анализи. Проектът е на Агенцията по заетостта. В програмата са включени над 400 часа лекции и практически упражнения, които се провеждат в етнографски комплекс “Генгера” в Айтос.

Курсистите се обучават по програма, която включва основи на пазарната икономика, на трудово-правното законодателство, бизнес комуникации, пазар на хотелския продукт, възможности за повишаване на ефективността на хотелиерската и ресторантьорската дейност. Практическите знания са за почистване, пожарна и аварийна безопасност, основни реплики на английски, необходими за работата на камериерките.

Обучението продължава 3 месеца, след което предстои провеждането на двумесечен стаж в реални условия в хотели в Слънчев бряг. Камериерките ще получат свидетелство за завършеното образование. От Съюза на собствениците в Слънчев бряг са изразили готовност да назначат първите дипломирани камериерки в престижните хотели в комплекса