Камериерки под прикритие в хотелите
Камериерки под прикритие в хотелите / Снимка: Дияна Бедросян

„Трябва да повишим сигурността по нашето Черноморие. Да покажем, че България е оазис на сигурността" - Това обяви в студиото на „Дарик Югоизток" Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма. В община Несебър всяко лято населението се увеличава и достига около 500 000 души. Това е олкото населението на Пловдив, а полицейските служители не са достатъчно. „Коментирахме въпроса за създаването на туристическа полиция с министър Николина Ангелкова, но към този момент, темата остава на ниво разговори", каза Николчев.
Според него сигурността трябва да бъде първостепенен ангажимент, както на полицията, така и на собствениците на туристически обекти, за да може Слънчев бряг да остане притегателен и безопасен за гостите си международен курорт. Служителите от персонала трябва да бъдат особено бдителни „Нужен е инструктаж и за камериерките, които да наблюдават за съмнителни клиенти", посочи Николчев.
Първите туристи се очаква да пристигнат на 1 април в Слънчев бряг. Вече са започнали сериозните заявки за лято 2016. Ще има ръст на полетите от Русия, Германия, Великобритания и от Израел, съобщи още председателят на АСТ.