/ Пресцентър
За посрещането на Цветница ще има открити сцени на няколко места в града. На площад "Свети Свети Кирил и Методий" в 11.00 часа започва фолклорен концерт с танцови състави от местните читалища, а в 12.00 часа на сцената ще се качат Жечка Сланинкова и оркестър "Странджа".

В "Меден рудник", от 11.00 часа до училище "Петко Росен" започва концертът "Пъстра Цветница", с участието на детските формации "Чинките", "Слънчо", "Младост", танцов състав "Ритъм", Радостина Йовкова - певица в ансамбъл "Филип Кутев" и оркестър.

Посетителите ще имат възможност да се включат и в забавни арт работилници. От 11.30 часа в "Меден рудник" пред параклиса "Свети Димитър", ще се проведе концерт под надслов "Цветно ни е на Цветница", организиран от НЧ "Паисий Хилендарски 1928".

В комплекс "Братя Миладинови", пред храм "Свети Иван Рилски", от 11.00 часа, читалище "Асен Златаров 1940" ще представи празничен концерт "Цветница", с участието на групите "Ретро Бургас", "Канатица", "Звездички", "Зорница", "Шарени гайтани" "Трепетлика" и "Миладина".

Като част от празничната неделя, от 12.00 часа в градинката до Часовника в центъра на града, не пропускайте да чуете изпълнения от богатия репертоар на Бургаския духов оркестър.