Как да паркирате с SMS?
Как да паркирате с SMS? / снимка: Станимир Димитров

Ако искате да паркирате с SMS в синята зона на Бургас, следните указания от пресслужбата на Общинска администрация ще ви бъдат в полза:

Звъннете от мобилните си телефони на номер 1356. След избирането му изслушайте инструкциите и предлаганите възможности. Една от тях е да се свържете пряко с дежурен оператор, който да отговори с полезна информация на вашите въпроси.

Скоро ще бъде въведен в употреба и номер с шест цифри – 86 13 56, на който можете да звъните от стационарен телефон за справки. Неговото активиране ще бъде обяявено в най-скоро време. Дежурните оператори ще приемат обаждания през работните дни, от 8 до 19 часа.

В момента работят само тези части от синята зона, които са стари улични паркинги – на улиците „Фердинандова” и „Левски” (зад Съдебната палата) и двата паркинга до ЖП гарата. Там таксата вече се плаща с SMS или автомат за самотаксуване, а не с билети, както досега.

През следващите 2 седмици ще бъдат провеждани непрекъснати тестове, за да бъдат отстранени всички пропуски в системата. Заедно с това ще бъдат пускани в действие и нови части от синята зона в града.