/ Веселин Максимов
Николай Марангозов
101564
Николай Марангозов
  • Николай Марангозов
Истинско изпитание за вашия дух, сила и възможности ще бъде ултрамаратонът „К3 Ултра“, който ще се проведе на 28 септември тази година. Неговите организатори го популяризират из цялата страна, те минаха и през Бургас, за да засвидетелстват уважение към местните маратонски традиции.
 
В него ще участват атлети от 18 до 70-годишна възраст, които трябва да подпишат декларация за отговорност. Дисциплините са от 23, 53 и 85 километра. За двете дълги е нужна и специална екипировка. Все още се сформира щабът за поддръжка, който ще осигурява вода, храна и медицинско наблюдение.

2

Трасетата преминават през пресечен планински район около Златоград, с върхове, реки и други изпитания. Целите на състезанието са именно популяризиране на красотата на Южните Родопи и възпитание у младите в дух на победители чрез личния пример на спортистите, както и интерес към този район.
 
Интерес към „К3 Ултра“ има от цялата страна. Очакват се около 400 участници. И в трите дисциплини класирането ще бъде за I, II и III място.  Медалите са уникални. Те са изработени от родопски орех и инкрустирани с планински кристали, намиращи се в района на Златоград.

3

Чуйте продробности от мениджъра на събитието, ултрамаратонецът Николай Марангозов: