Извозват едрогабаритните отпадъци на Бургас
Извозват едрогабаритните отпадъци на Бургас / netinfo

Едрогабаритните отпадъци, които задръстват града и представляват неприятна гледка ще бъдат извозване по определен график, съобщават от общинска администрация.

Общината подема инициатива за почистване на града, в която ще бъдат използвани допълнително машини, време и труд. Изготвен е специален график за извозването на струпаните вехтории. "Едрогабаритни" са битовите отпадъци, които поради своите размери или тегло не могат да се поставят в съдовете за смет или създават затруднения при товаренето им. Към тях се отнасят: излезли от употреба мебели, печки, хладилници, перални, телевизори и др.

Отпадъците ще се извозват в ЦГЧ и к-с “Възраждане” всяка първа събота и неделя на месеца. В к-с“Братя Миладинови” и ”Лазур”– всяка втора събота и неделя на месеца. За ”Славейков”, ”Изгрев” и “Зорница “ извозването ще е всяка трета събота и неделя на месеца. За ”Меден рудник”, кв.”Акации” и кв.”Победа” – всяка четвърта събота и неделя на месеца.

За кварталите и съставните селища графикът ще е следния - Сарафово, с. Рудник, м.с. Черно море с. Ветрен, вил. з. ”Мин.бани”, с. Банево, с. Изворище, с. Брястовец, с.Миролюбово, с. Драганово, гр. Българово – всяка втора събота и неделя. В кв. Лозово, кв. Долно езерово, кв. Горно езерово, кв. Крайморие, с. Равнец, м.с. Върли бряг, с. Твърдица, с.Маринка и Димчево – всяка трета събота и неделя.