дете момче книги
дете момче книги / Thinkstock/Getty Images
Кампанията на Дарик Бургас и Община Средец има за цел да провокира интересът на деца и подрастващи към литературата
Известни личности от Бургаска област и от цяла България ще подарят своята любима детска и младежка книга, върху чиято първа страница те ще  отправят специално послание към новите им притежатели. Кампанията на Дарик Бургас "Книгата без, която не можем" се реализира съвместно с Община Средец и кмета инж. Иван Жабов. Тя има за цел да провокира интерес в малките читатели към литературата, но също така и към различните професии, с които децата ще могат да се запознаят по време на кампанията.
Събитието "Книгата без, която не можем" ще се проведе в Средец като истински празник в базата на ОДК "Средец". В него малките читатели и творци ще влязат в ролята на гост-събеседници в откритото студио на Дарик радиои на живо ще коментират с журналистите своите познания за професиите на личностите, които ще дарят свои книги. Най-интересните коментари и предложения ще бъдат стимулирани освен с любима книжка, но и със специален подарък, свързан със здравето.
Освен забавната анкета, в програмата ще се включат танцьори, спортисти и представители на различни институции. 
Събитието ще се състои в началото на месец септември, като част от празниците на Общината. Ето защо, в началото на новата учебна година в кампанията на Дарик радио и Община Средец ще се включи и сдружение SOS PTP, а любимия Инспектор Хитами ще раздаде на децата специални книжки за пътната безопасност. 
До момента книги за децата на Средец със специално посвещение са подарили председателят на Районна прокуратура Несебър - Радост Бошнакова, Областният управител на Бургас - Вълчо Чолаков, актьорът Руслан Мъйнов, певицата и поетеса Ажда Чаушева, актьорът Тони Минасян, писателката и юрист Елка Стоянова и др.