Изследвайте се безплатно за ХИВ/СПИН днес на фестивала
Изследвайте се безплатно за ХИВ/СПИН днес на фестивала / netinfo

Днес, преди старта на Summer Chaos festival, от 14:30 часа пред входовете на Стадион "Лазур" ще се извършат бързи и анонимни тестове за СПИН в мобилен медицински кабинет. Екипите в мобилния кабинет са представители на: РЗИ-Бургас и Сдружение "Доза обич".
АНТИСПИН кампанията се инициира от Община Бургас - в партньорство с Общински координационен офис по СПИН, Местен обществен комитет по СПИН и Националната програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН".
Екипи от доброволци на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас и сдружение "Равновесие" ще раздават здравно-информационни материали, флаери и брошури; ще консултират свои връстници за безопасно сексуално поведение и ще мотивират младите хора да проверят актуалния си ХИВ - статус. Ще популяризират употребата на предпазни средства.
Паралелно с това екипи на сдружение "Доза обич", изпълняващи дейности по проект "Bumblebees", подкрепен от Българо-Швейцарската Програма за Сътрудничество - Фонд "Партньорство", ще предоставят безплатно на всеки един посетител на фестивала: информационни материали - 4 вида - по темата за безопасен нощен живот, предпазни средства, тапи за уши и трапезна вода.
"Bumblebees" работи в партньорство с Швейцарската здравна фондация Radix/Infodrog. Целите на проекта включват промоция на безопасен нощен живот и превантивна работа с млади хора.