Израелски лекари ще помогнат на Ади
Израелски лекари ще помогнат на Ади / netinfo
Израелски лекари ще помогнат на Ади
55437
Израелски лекари ще помогнат на Ади
  • Израелски лекари ще помогнат на Ади

 

Екипът от израелски лекари, които пристигнаха в Бургас заради пострадалите от антантата на 18 юли, се е ангажирал да помогне на 19-годишната Аделина Коджабашева от морския град, която се нуждае от животоспасяващо лечение в чужбина.

Това съобщи за Дарик депутатът Калина Крумова, която лично е помолила за съдействие ръководителя на екипа от медици.

За болното момиче тече кампания в Бургас по набиране на средства за лечението й, в която вицепремиерът Цветан Цветанов пое ангажимент да се включи.

Аделина страда от много рядко заболяване - злокачествен тумор на костта, появил се за пръв път преди 2 години със силни болки в глезена.

"Те се съгласиха не само да направят консултация, ако родителите желаят и това е възможно, да се заемат с лечението. За мен, една такава постъпка, на фона на това, което се случва на теб и на съгражданите ти, да помогнеш на човек, когото не познаваш и за когото някой ти казва две думи, говори повече от достатъчно", сподели Калина Крумова.

В звуковия файл, чуйте разговора с Калина Клумова:

В израелските медии се появиха редица похвални публикации за най-младия депутат в България - Калина Крумова. "Тя пристигна в болницата по джинси и сандали и не се отдели нито за миг до сутринта от пострадалите, като помагаше с каквото можеше", пише израелската информационна агенция "Ynetnews".