охранителна камера
охранителна камера / netinfo
Внедряването на специализиран софтуер ще даде възможност за използването на пълния потенциал на изградената система от камери в Бургас, обяви пред „Дарик“ директорът на Областната дирекция на МВР – Бургас, ст. ком. Калоян Калоянов.

„Имаме пълна подкрепа от общината за въвеждане на видеонаблюдението като основен фактор за противодействие на престъпността. Още когато започна изграждането на системата разговаряхме с кмета Димитър Николов, за да направим така, че камерите да бъдат разположени на най-невралгичните точки, на местата, където отчитахме повече престъпления. Все още процедираме така при всяка нова камера“, заяви Калоянов.

Днес бургаската полиция разполага с огромен потенциал, който не може да използва максимално. Затова и се обмисля внедряването на специализиран софтуер, който да регистрира различни събития в реално време без намесата на оператор.

„И сега възстановяваме събития. Записите служат и за доказателства в съда. С въвеждането на този софтуер всичко ще става автоматично. Системата ще може да проследява дори конкретен автомобил. Според мен не е далеч времето, в което камерите ще могат да разпознават и лица“, каза ком. Калоянов.