Кураторът на изложбата и домакин на пленера Ангелина Недин
Кураторът на изложбата и домакин на пленера Ангелина Недин
12 автора от страната и чужбина показаха уникалността на Созопол във финалната изложба от пленера на Недин

Созопол през погледа на 12 разностранни художници от България и чужбина показа във вълнуваща изложба Ангелина Недин.

Пленерът на Недин

Така тя представи творбите и участниците в VI международен пленер по живопис "Созопол", който известната художничка организира в родния си град.
Изящната изложба се състоя срещу Амфитеатъра в стария град, под открито небе.

Тя беше финал на творческата среща между тазгодишните участници в събитието. Авторите, чиито платна изявиха красотата на древния град бяха на Огнян Кузманов, Симеон Кръстев, Живко Желязков и Ангелина Недин.

За първи път в пленера участваха и известните руски художници Валери Морозов, Александър Вицин и Олга Кузмина. Анни Давидченко, Алина Храпчинская, Марина Доброволская и Наталия Третякова бяха украинските творци.

недин

недин

За втори път в древния полис пристигна и председателят на Сдружението на колекционерите галеристи от Париж - Клод Морелон. Той идва в Созопол специално, заради Ангелина Недин, както и да се запознае с творбите на интересните автори, които е подбрала за шестото издание.

Морелон е известен меценат, но по време на пленера, вдъхновен от авторите, успя да създаде и също да представи пред публика шест свои картини. 

недин

Финал на изложбата поставиха домакините с връчването на сертификати на авторите, а вълнуващото събитие стана възможно с любезното съдействие на минерална вода "Бачково"

недин