и
и / Пресцентър Община Поморие

Днес, по време на ХІІ Годишна среща на местните власти в к.к. Албена се проведе и Четвъртата процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа.

Община Поморие е горд носител на приза за 2013 и 2015 г. Въпреки нарастващата конкуренция, Поморие успя да защити своята кандидатура и тази година. Въз основа на предоставените документи, резултатите от анкетно проучване сред гражданите и доклади на двама независими експерти, Комисията взе решение за трети път да удостои управлението на кмета Иван Алексиев с Етикета за иновации и добро управление на местно ниво.

На церемонията по награждаване присъства кметът Иван Алексиев, а наградата му бе връчена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„В последните години заедно с екипа ми успяхме да приложим редица добри управленски практики, спазвайки разбира се принципите за демократично управление. Смятам, че този успех е резултат от повишеното качество на предоставяните услуги, прозрачното управление и прекия диалог с гражданите. В основата на нашето отличие стои именно високата оценка, която жителите на Поморие са дали в независимите проучвания. Благодаря за подкрепата, тя е стимул да се стараем още повече”, коментира кметът Иван Алексиев.