Инсп. Лазаров отново е шампион
Инсп. Лазаров отново е шампион / netinfo

Инспектор Недко Лазаров от Районно управление - Несебър подобри личния си рекорд и защити титлата си на държавен шампион от 2015 г. в проведеното преди дни в Сливен - Държавно лично първенство по шосейно колоездене, категория „Мастърс".
Полицай Лазаров се класира на призовото място в първата дисциплина „бягане по часовник" във възрастта от 40 до 50 години и за втори път измъкна титлата в жестока конкуренция. Трудното 13 километрово трасе Недко Лазаров премина за 17 мин. и 44 сек., като подобри времето си от миналата година с 45 сек. Постигнатото време е втори резултат по постижение от всички участници - 60 на брой в посочената дисциплина.
Във втората дисциплина - „общ старт 80 км.", инспектор Лазаров се класира на второто вицешампионско място от общо 75 участници и се окичи със среброто, като във финалния спринт не му достигнаха 5/6 метра за да се пребори за златото.
Държавното лично първенство по шосейно колоездене, категория „Мастърс" се проведе под егидата на Българския колоездачен съюз. Шампионатът протече в два дни и се отличи с висока посещаемост и състезателно ниво на участниците, множество от които са бивши състезатели в близкото минало и такива, състезавали се на професионално ниво в други държави.