Има задържан за побоя над поморийския журналист Стоян Тончев
Има задържан за побоя над поморийския журналист Стоян Тончев / Дарик Бургас
Има задържан за побоя над поморийския журналисти Стоян Тончев
84023
Има задържан за побоя над поморийския журналисти Стоян Тончев
  • Има задържан за побоя над поморийския журналисти Стоян Тончев

Мъж от Поморие е задържан за побоя над журналиста Стоян Тончев, съобщи на извънреден брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Арестуваният е 30-годишният Мартин Душев. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. В четвъртък държавното обвинение ще поиска задържането му под стража. Той е криминално проявен и има две присъди за кражба и грабеж.

Душев не е пожелал да даде обяснения. „Работи се много активно по случая. Проведени са множество разпити, извършени са множество експертизи, сред които и ДНК експертиза. Считаме, че имаме много сериозни доказателства срещу Мартин Душев", допълни Петров (в центъра на снимката).

Именно ДНК експертизата довела до задържането на помориеца. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 2 до 10 години затвор.

Разследващите все още не знаят колко точно са извършителите на престъплението. Към този момент не е установена и различна причина за нападението от тази, която самият Стоян Тончев е споделил, а именно, че побоят му е нанесен заради публикувани от него журналистически разследвания.

Душев е бил задържан след показен арест в центъра на Поморие, извършен от спецполицаи с качулки.

Още от Любомир Петров, чуйте в звуковия файл: