Има ли целенасочена атака срещу Слънчев бряг?
Има ли целенасочена атака срещу Слънчев бряг? / снимка: Дарик Бургас

 

„През последните няколко месеца сме свидетели на целенасочена атака срещу най-големия курортен комплекс в България”, заяви Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Като най-сериозни проблеми тя очерта некатегоризираните туристически обекти в комплекса, фалшивите обменни курсове на чейндж бюрата и нереалните тарифи на таксиметровите автомобили.

Иванова смята, че проблемите в Слънчев бряг, за които медиите съобщават, са пресилени и въпреки тях „комплексът работи много добре и преживява много натоварен сезон”. Веселин Налбантов от Съюза на собствениците съобщи, че собствено разследване на организацията е показало, че пречиствателната станция на комплекса не работи от две седмици и „всички улици са задръстени с фекални води”.

Той твърди, че от ВиК са наредили помпите в станцията да бъдат спрени, когато е станало ясно, че електрическото захранване в Слънчев бряг ще бъде прекъсвано, поради аварии и текущи проблеми в електропреносната мрежа. Репортерска проверка показа, че няма замърсени улици в комплекса. Мария Михалева, изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД обяви, че само високите температури през последните дни са причина за смущенията в токозахранването.

„Проблемите в Слънчев бряг не са от вчера и днес, няма никакви целенасочени кампании и провокации”, коментира хотелиерът Малина Стратиева. Според нея проблемът е в това, че курортът е пренаселен и всички легла са запълнени, а инфраструктурата не е изчислена да поеме толкова голям обем.