Илиана Раева 
Илиана Раева  / БГНЕС, архив
Бургас ще се нареди сред кандидатите за домакин на Европесйкото първенство по художествена гимнастика през 2021 година, обяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Разговори за това вече са проведени с кмета на Бургас Димитър Николов. Плановете са високият спортен форум да се проведе в новата спортна зала Арена - Бургас, която трябва да бъде завършена до края на тази година. 

"Да съберем елита в този спорт ще бъде нещо уникално. Досега страната ни не е била домакин на Европейско първенство, въпреки, че тук са се провеждали три Световни", каза Раева, която бе сред почетните гости за откриването на турнира по художествена гимнастика "Жулиета Шишманова", който се провежда в спортна зала "Младост". 

Над 125 гимнастички от повече от 30 клуба от страната  участват на държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова".
Днес се проведоха първите състезания при жените в многобоя. В неделя сутринта е състезанието на отделните уреди. Награждаването е с начален час 11.45 часа. Тогава ще бъде връчен и призът „Жулиета Шишманова“.

Бургазлии бяха сред първите, които видяха и новите елементи от съчетанието на златните ни момичета, които се подготвят усилено за следващото си състезание в Италия.