Хиляди на празника на Средец
Хиляди на празника на Средец / Пресцентър Община Средец
Хиляди се събраха пред голямата естрада в центъра на града за най-мелодичното събитие с гласовете на планината
Стотици изпълниха площад "България" в Средец за празника на Общината и за да чуят най-въздействащите гласове на Странджа планина в незабравим масов концерт.

Средец празнува
netinfo

Събитието тази година беше белязано от множество интригуващи и културни прояви още от началото на септември за да достигне своята кулминация късно снощи. Най-добрите фолклорни състави на Средец, в които участват от артисти от 6 до 90 години накараха дори планината да запее. Черешката на тортата обаче беше шоу-спектакълът на големия български изпълнител Георги Христов, който накара публиката дори да затанцува.

Средец празнува
netinfo


И тази година кметът на Средец инж. Иван Жабов не изневери на традицията - връчването на почетния знак на общината. Награда, която се присъжда за изключителни заслуги на достойни жители. Снощи той отиде при треньора по борба от школа „Странджа 2001” Симеон Стаев, който подготвя кадри, които прославят една от най-големите по територия общини по целия свят.

Средец празнува
netinfo

Средец празнува
netinfo

Средец празнува
netinfo

Средец празнува
netinfo


„Това момче със своя труд, който полага да възпитава и учи децата постигна много високи спортни успехи. Благодаря на Симеон Стаев, че възпитава нашите деца на труд и дисциплина”, каза Иван Жабов под бурните аплодисменти на жители и гости на събитието.
Припомняме, че възпитаници на школата спечелиха Спартакиадата на малките селища, сребърен медал на държавното първенство за момичета, а три от най-талантливите му деца – Ирена Бинева, Мариела Желязкова и Ванеса Калоянова са неизменна част от националния отбор.

Средец празнува
netinfo


В своето обръщение към жителите на общината, кметът Жабов изрази благодарност за подкрепата, доверието и търпението на своите съграждани, но и припомни, колко е трудно да се наваксат десетки години пропуски за да може днес Средец да бъде място, в което хората и най-вече децата да искат да останат. За последните години общинската администрация направи много в подкрепа на развитието на младите, за активността и дейностите, свързани с деца и семейства. 

Средец празнува
netinfo

 

Средец получи средства за дълго чакан проект


Последната победа на кмета на Средец беше преди броени дни, когато Общината получи одобрение за финансиране по дългоочакван проект за 1,5 млн. лв. С него ще се ремонтират основни улици в града до края на 2018 година.
Сред изключително въздействащите събития в програмата за празника в Средец беше изложбата с картини на Владимир Димитров-Майстора. Експозицията беше представена на 23 септември в Посетителски информационен център в Средец. 

Средец празнува
netinfo

Средец празнува
netinfo

 

Картини на Майстора за празника на Средец