И обновен мост и кораб за Бургас още това лято
И обновен мост и кораб за Бургас още това лято / netinfo

Няколко проекта за първия кораб, собственостт на община Бургас разглеждат от администрацията. След като на първият път обществената поръчка завърши с провал сега, след корекция на критериите катамарана се очаква успешно да бъде осигурен. Това сподели заместнк-кметът по финанси в община Бургас - Красимир Стойчев.
"За корабчето вече имаме предоставени скици с предложения за неговата визия, съобразно критериите, които сме заложили. В момента разглеждаме различните проекти. На този етап имаме одобряване на процедурата от управляващия орган. Веднъж вече пуснахме обществена поръчка, но се оказа, че няма участници, поради факта, че сме имали твърде високи изисквания, бяхме заявили много екстри, а обявената цена беше ниска. Сега, пускаме за втори път процедурата и вече имаме такива кандидати, които са готови да го изградят", казза още той.
Една от емблемите на Бургас - мостът ще бъде напълно завършен още в началото на месец август. След продължилите повече от пет месеца ремонти, предстои в най-скоро време бургазлии и гости да се запознаят със съвременната визия на съоръжението, което ще разполага и с пристан за воден автобус.

До края на август ще бъде готов и един друг компонент от общия проект - пространството пред Моста. За реализацията му има и дарение на външна фирма. "Подготввяме и предмостовото пространство. То ще е на мястото на старото заведение и ще се превърне в аткрактивен кът, наподобяващ кораб - с рул, наблюателна кула, мачта, място за отдих и наблюдение. Надявам се до края на това лято да имаме не само напълно завършен мост, но и хубав кораб с около 60 места за туристите", каза още Красимир Стойчев.