И новият адвокат на Дражев болен
И новият адвокат на Дражев болен / Дарик Бургас

 

Болничен лист и молба за отлагане на делото е депозирала в БОС адвокатката на Ивайло Дражев,  Тина Чупетловска. Тя е новият защник на бургаския бизнесмен в процеса за катастрофата през 1998 година. Според представенита медицински документи, Чупетловска е претърпяла катастрофа и има травми на крайниците. Това бе причината за отлагане на насрочените за днес и следващите два дни заседания.

Ивайло Дражев е обвинен за това, че на 31.07.1998 год. на главен път гр. Созопол - гр. Бургас при управление на лек автомобил в пияно състояние - наличие на алкохол в кръвта в количество от 2,16 промила  е  нарушил правилата за движение по пътищата визирани и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице. На място загива 40-годишният Димитър Кехайов от Велико Търново, след 10 –дневна кома  умира 20-годишната  Румяна Димитрова от Горна Оряховица, а майка й Верка остава инвалид за цял живот.

Процесът започна за трети път отначало през февруари тази година. От старта на съдебната сага Дражев твърди, че той не е бил зад волана, а делото срещу него е политическо. Бившият футболен президент на ФК ”Черноморец” нееднократно е заявявял, че има над 20 доказателства з своята невинност. От 2004 година до момента Ивайло Дражев е сменил над 10 съдебни защитници и това даде повод на обвинението да говори за „шиканиране” на процеса от негова страна.

През февруари той поиска и смяна на председателя на съдебния състав Веселка Узунова. Причината бе жалба на  заседалката Милка Бодурова, която си направи отвод, но мотивите й не бяха приети поради съмнения за предубеденост.

Днес в залата не беше и служебният защитник на Дражев– Владимир Господинов, който е помолил съда да бъде освободен,  тъй като обвиняемият има упълномощен адвокат. 

Съдът насрочи нови заседания на 8, 9, 12, 13 април.