/ пресцентър
Повече за Филиала на НХА в Бургас
96250
Повече за Филиала на НХА в Бургас
  • Повече за Филиала на НХА в Бургас
Вече и в Бургас ще се обучават художници. Това ще стане от тази година, във филиала на Националната художествена академия. Той ще се разположи на втория етаж в Магазия 1, близо до Морска гара, обявиха днес кметът Димитър Николов и ректорът на висшето учебно заведение професор Николай Драчев.

Изпитите за първокурсниците ще се проведат през юли в София, във всяка специалност ще бъдат приети до 8 студенти. Дисциплините са: "Живопис", "Стенопис", "Графика", "Книга, илюстрация, печатна графика", "Плакат и визуална комуникация", "Рекламен дизайн", "Мода" и магистърска програма "Арт терапия".

Важно е да се знае, че участниците-дванадесетокласници в започващия на 4 май конкурс „Регионален конкурс за изящно и приложно изкуство“ , чиито работи получат отлична оценка, ще бъдат освободени от кандидат-студентския изпит по рисуване, ако решат да кандидатстват за обучение във филиала.

Чуйте повече подробности в звуковия файл, последователно от деканите на Факултета по изящни изкуства професор Светозар Бенчев и на Факултета по приложни изкууства доцент Мирослав Богданов