Хотелиери искат ресторантите да работят до полунощ
Хотелиери искат ресторантите да работят до полунощ / Веселин Максимов

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг ще направи предложение до Община Несебър за ново работно време на обектите на територията на комплекса, които са извън обхвата на хотелите. Целта е да бъде сведен до минимум шума през нощта и купуването на алкохол и безразборната му употреба по тъмните алеи.

Хотелиерите предлагат всички търговски обекти и супермаркетите да работят най-късно до 10 вечерта, питейните и хранителни заведения - до полунощ, а за дискотеките да няма ограничения. Идеята ще бъде входирана в Общинския съвет в Несебър след прецизиране на различните видове обекти, съобразно тяхното предназначение.

И хотелиери и концесионери ще пратят и специално предложение до министър-председателя Бойко Борисов и до Министерството на туризма. В него ще настояват държавата да се откаже от концесионните такси от плажовете през тази година и така концесионерите на плажа в Слънчев бряг ще предлагат на туристите безплатно ползване на чадъри и шезлонги.

Според тях, „това е начинът държавата да подаде ръка на бизнеса с цел с общи усилия да се преодолеят негативните очаквания за спад на туристите през предстоящия летен сезон и да се подпомогне българския туризъм." Концесионерите на плажа в Слънчев бряг гарантират високото качество на поддържането на ивиците и цялостното обслужване по тях.

Те твърдят, че колкото по-бързо и адекватно държавата реагира на това предложение, толкова по-бързо и положително ще се създадат условия за по-добър и по-успешен туристически сезон.