Хондураски борци в Бургас
Хондураски борци в Бургас / снимка: Дарик Бургас
Хондураски борци в Бургас
38831
Хондураски борци в Бургас
  • Хондураски борци в Бургас

Отбор от Хондурас ще участва в 49- тия международен турнир по свободна и класическа борба „Дан Колов и Никола Петров”. Общият брой на състезателите е 300, те пристигат от 23 държави, сред които Русия, Тунис, Румъния, Южна Корея, Япония, Съединените американски щати, Турция, Франция, Испания, Грузия, Полша, Израел, Молдова, Азербайджан, Гърция, Англия и Македония.

България участва с първите си тимове в двата стила и при жените. Освен олимпийският шампион от „Черноморец” Кирил Терзиев и двукратната световна шампионка Станка Златева, на тепиха ще излязат много юношески национали, сред които бургазлиите Бойчо Бойчев, Иван Съчаров и Кадир Мустафа. Гости са министърът на спорта Свилен Нейков и председателят на международната организация по борба Рафаел Мартинети.

Турнирът в зала „Младост” ще бъде открит в 9 часа в петък, финалите са от 17 часа в неделя. Схватките са всеки ден, на три тепиха от 9 до 13 и от 16 до 19.30 часа. Наградата за първо място при мъжете е 1000 лева, при жените – 500. Такава сума ще получи и носителят на приза „най-добър чуждестранен  борец”. Учредена е награда на кмета Димитър Николов „Мис Турнир”. Очаква се и сборен отбор „Камерун-Сенегал”.

Чуйте повече подробности в звуковия файл от Стефан Георгиев, президент на клуб по борба „Черноморец”