Хлебозавода отчете 4.2 млн лв. приходи
Хлебозавода отчете 4.2 млн лв. приходи / netinfo
4,2 млн лева достигнаха приходите на общинската фирма ”Хляб и хлебни изделия” ЕООД/Хлебозавода/ за 9-те месеца на 2007 година- информират от дружеството. Това е с почти 70 % повече от същия период на 2004 година , когато Общинският съвет одобри Оздравителната програма . Печалбата на Хлебозавода от януари до септември тази година е 172 хиляди лева. За сравнение -три години по-рано за същия период фирмата е отчела загуба от 567 хиляди лева.

Преди месец общинската фирма получи и цялата сума по сделката за сградата на ул.”Хр.Ботев” №13 ведно с всички наказателни лихви за забавата за разплащане.

След направените инвестиции в размер на 423 хил.лева Хлебозавода Бургас получи регистрация по закона за храните от РИОКОЗ за производство на хляб, тестени закуски и сандвичи и е в процедура на приключване на регистрация по системата за безопасността на храните - НАССР.

“Най-голямата ни гордост е успешното запазване на уникалния вкус на истински хляб, като е съхранена технологията на производство от преди 40 години, даваща възможност за производството на продукт с високи вкусови качества” – твърди управителят на Хлебозавода Пенка Филева.

Според Оздравителната програма временната помощ от 1.3 млн.лева, отпусната от община Бургас през 2003 и 2004 година, трябва да бъде възстановена до края на 2007 година. Половината от това задължение вече е изпълнено.