Хеликоптер падна в морето край Царево
Хеликоптер падна в морето край Царево / Дарик Бургас
Хеликоптер падна в морето край Царево
81151
Хеликоптер падна в морето край Царево
  • Хеликоптер падна в морето край Царево

Малък хеликоптер падна в залива на Царево днес следобед. Жертви и пострадали няма, няма опасност от разлив на гориво. Машината се намира на дълбочина 3-4 метра. Тя е „Робинзон R44”, управлявана била от 61- годишен пилот-инструктор към авиоотряд Варна. С нея се придвижвали и двама мъже от София, на възраст 43 и 57 години. Те са искали да видят отблизо провеждащите се този следобед състезания по джет-ски и са се снишили фатално, предполага кметът на Царево инженер Георги Лапчев

Хеликоптерът излетял в 13.10 часа от авиобаза Калиманци, Варненска област и се отправил към Царево. Около 14.00 часа в района на пристанището, при опит за преминаване за втори кръг за кацане, пилотът загубил контрол над машината, оборотите й спаднали и захождайки тя паднала в морето, след което потънала. Тримата мъже успели да излязат самостоятелно от нея.

Машината е четириместна, собственост на софийска фирма. Произведена е през 2008 година и е летяла под името на авиоотряд Варна. Към момента на местопроизшествието се намира аварийно-спасителен екип, който предприема мерки за нейното изваждане.

 

Чуйте в звуковия файл инж. Георги Лапчев