Хартиена карта бонус към електронната
Хартиена карта бонус към електронната / dariknews.bg

За улеснение при въвеждане на новата транспортна схема, "Бургасбус" ще осигури нов вид карти за линиите, които все още не са оборудвани с валидатори за електронно таксуване.

Такива са тролейбусните Т1 и Т2, новата линия 4, която ще се движи в Централната градска част, номер 9, която ще осъществява връзка между отделните зони на "Меден рудник", Върли Бряг и местността Шилото, новата 13, която ще свързва "Изгрев" и "Славейков" и номер 6 - до квартал "Рудник".

За пътниците, ползващи тези линии, се предоставя възможност при зареждане на пакет ВИП 50 в електронна карта Общ профил, да си купят допълнително хартиена карта за една от изброените линии, на стойност 20 лева. Тя е валидна 1 месец, поименна, със снимка.

Всички правоимащи групи - пенсионери, ученици и други могат да получат безплатен талон за ползване на една от посочените по-горе линии, който също ще е поименен, със снимка и важи за период от един месец.

От общината дават пример: Ако слизате от автобус, в който сте се чекирали с електронна карта, и се прикачвате на тролейбус - вътре трябва да представите хартиената карта, без да доплащате.

Издаването на хартиена карта и безплатен талон ще се извършва в Транспортна къща, Автогара Юг, Автогара Запад, Терминал "Меден рудник".За правоимащите граждани, които искат да вземат беплатните талони е е определен гратисен срок до 2 декември.