Гребенаров отвръща на удара
Гребенаров отвръща на удара / снимка: Пресцентър Областна управа

Областният управител Константин Гребенаров отговори на нападките на ВМРО-Бургас относно изказването му за законопроект за „частни плажове от затворен тип”. Според него подобни предложения са противоконституциони, защото плажовете са изключителна държавна собственост. Той смята, че не трябва да му се приписват такива идеи и подобно отношение е несериозно.

Гребенаров казва, че най–сложното в съвременния свят е да се намери баланс между правата на различни социални групи и малцина са тези, които се ангажират с това да намерят компромисно решение, удовлетворяващо всички заинтересовани страни в даден проблем. Според него, точно това е и причината дълги години да не бъде решен проблема със свободния достъпа на гражданите до плажа и собствениците на комплекси "ол инклузив".

“В качеството си на областен управител на туристическа област, каквато е област Бургас имам желанието и волята този проблем да бъде решен. Критиките и първосигналните реакции няма да решат проблема, нито ще подобрят условията за туризъм в България, така че призовавам да не се прави евтин PR, а всеки, които има конструктивни идеи да ги предложи”, каза още Гребенаров.

Георги Генчев