/ netinfo
Училище „Христо Смирненски” в Карнобат днес не отвори врати, след като градушка порази покрива му, плоскости от окачения таван се срутиха, а към момента има опасност от теч в електрическата инсталация. Това съобщи кметът на Карнобат Георги Димитров.

Дъжд с градушка се изсипа в Сливенско /СНИМКИ/

Природната стихия връхлетя града на 17 май и нанесе поражения за хиляди левове. Няма пострадали, но проливният дъжд буквално потопи автомобили, наводни мазета. Обществените сгради са без сериозни последствия.

Остава в сила бедственото положение в Бяла Слатина и Плевен

"Към момента най-тежка е ситуацията в училището.
В момента електротехници извършват оглед на мястото, те ще преценят безопасно ли е то и има ли риск за децата, но със сигурност матурите в понеделник ще се проведат в друга сграда- в училище „Софроний Врачански” в Карнобат", уточни Димитров.

В града вече се почистват наносите от пясък, кал и чакъл по улиците, отводняват се приземните етажи. Застрахователи описват щетите по селскостопанската продукция.

50 къщи в Гривица са без покриви след апокалиптичната буря (ВИДЕО)

Стихията профуча и през Айтос. Дъжд с град събори няколко дървета, но за щастие няма пострадали, съобщиха от общината. Съсипана обаче е продукцията на жителите на поморийските села. Опустошени са реколти от пипер, ягоди... "Съсипани сме", казват местните жители.