Голяма част от бедните не са си потърсили брашното от ЕС
Голяма част от бедните не са си потърсили брашното от ЕС / netinfo
Едва около 30 % от социалнослабите хора в Бургаско, които имат право да получат продукти от интервенционните запаси на Европейския съюз са се възползвали от тази помощ. Това заяви за Дарик Виолета Радева, директор на секретариата на червенокръстката организация в Бургас. Според нея причината за това е недостатъчната информираност на населението и нежеланието от страна на някои хора да получат определените продукти.

По време на първия транш, който започна на 16 юни и ще продължи до 4 юли се раздават по 4 килограма брашно. За Бургаска област те се полагат на 10218 човека, най – много са в община Бургас – 2397 души. Нуждаещите се са определени въз основа на списъци предоставени от Разплащателната агенция на Дирекция „Социално подпомагане”. Това са граждани, които са получавали енергийни помощи за сезон 2006 – 2007 година. Предстоят още два транша – вторият е от 11 август до 10 септември, а третият от 17 ноември до 28 ноември, като тогава ще бъде раздават и ориз.

В Бургас хранителните помощи се раздават в ресторант “Здравец”/ проектанска организация,срещу хотел”Космос”/ от 10 часа до 17.30 часа. В останалите 12 общини на територията на областта раздаването се осъществява в кметствата на населеното място.

Чуйте повече от звуковия файл