диана Саватева в читалището в Долно Езерово
диана Саватева в читалището в Долно Езерово
Нови издания на любими детски книги, както и съвременна чуждестранна и българска литература вече са на разположение на жителите на кв. „Долно Езерово“ в Бургас. Народният представител от Диана Саватева дари книги на читалище „Просвета 1927“, събрани със съдействието на останалите народни представители от ГЕРБ-Бургас.

Американски автор на бестселъри пристига в Бургас

Това е пореден етап от инициативата „Големи автори за малки библиотеки“, която е обхванала до момента голяма част от населените места в област Бургас. Основната цел на кампанията е да се обновят книжните училищни и библиотечни колекции в по-отдалечени и малки населени места.

Част от дарените книги са предназначени и за библиотеката на училище „Христо Ботев“ след проведени разговори с директора на учебното заведение Женя Железова. Сред тях са предпочитаните заглавия за лятната ваканция „Приключенията на Лукчо“, „Мечо Пух“, Басни на Езоп, „Пипи Дългото чорапче“ и други.

ургаският депутат Диана Саватева обсъди с териториалния директор на кв. „Долно Езерово“ Антоанета Манолова и ръководството на читалището предстоящите дейности за децата през летния сезон.

ГЕРБ-Бургас за Световния ден на книгата: Къщичките за четящи хора заредени с литература

Много е мотивиращо да видиш как малка културна институция като „Просвета 1927“ има такова голямо значение за населеното място и е двигател на редица инициативи. Г-жа Димова и г-жа Стоянова ни споделиха за организираната от тях лятна работилница и читалня на открито.

Важно е и как новите технологии в условията на глобализацията приобщават библиотеките и читалищата, улесняват работата им и помагат да излязат извън границите на конкретния регион“, коментира Саватева. Тя подари и книги с автографи на творци, взети от нея и народния представител Ивелина Василева по време на Панаира на книгата в София.

Над 300 читателски карти са издадени за тази година, 90 от тях са на деца на различна възраст. От компютърните услуги като част от проекта „Глобални библиотеки“ се възползват и възрастни хора от бургаския квартал.

По време на посещението си народният представител от ГЕРБ получи и подарък - книга с историята на кв. “Долно Езерово“ и детско издание със стихове и рисунки, осъществено с подкрепата на поетесата Роза Боянова.