Михаела Иванова
Михаела Иванова / Кадър: Нова телевизия
23-годишна жена беше едва оцеля след катастрофа с глиган, озовал се на магистрала "Тракия", а после я глобиха за… движение с несъобразена скорост. Този абсурд преживя Михаела Иванова от Бургас. Инцидентът станал на 26 ноември вечерта, докато се е прибирала към Бургас от София, съобщава Нова телевизия.
„Дивото животно излезе на пътя. Опитах се да го избегна, но не успях. Спуках предна гума, колата се преобърна и отиде в канавката“, разказа Михаела. По време на катастрофата, в автомобила с нея пътували още двама души.
 
„Като спря да се върти автомобилът, се молех да сме живи и здрави. Те са само с натъртвания, аз съм с разкъсани вратни мускулни влакна и сухожилия“, споделя Михаела. И недоумява, защо след катастрофата, макар да се е движил със скорост 110 км/ч при разрешени на магистралата 140 км/ ч, е глобена за превишена скорост.

Бащата на момичето – Станислав Иванов се закани да съди държавните институции. „Пътят на дивите животни е през пътния участък, а служителите на АПИ нехаят, търсят трупове и прикриват следи“, казва той. Мъжът направил направил свое разследване след инцидента.

„Тогава видях половин мрежа. Тя бе надигната от животните. Имаше си пътеки. Тук са ставали и други катастрофи. Намерих много други части от коли в този участък. Има остатъци от брони, стъкла“, разказва той.

От АПИ твърдят, че не са намерили биологичен материал, нямало следи от диво животно.
Станислав Иванов обаче показа пред камерата на Нова телевизия косми от раненото животно: „Взех ги от колата. По нея имаше и кожа. Ще ги запазя до приключването на делото“

„Недопустимо е в 21-ви век да има диви животни по магистрала. Трябва да се накажат хората, които отговарят за това!“, категоричен е бащата.