Глоби, бой  и кастрация за шофьори-камикадзета в Шведска маса
Глоби, бой и кастрация за шофьори-камикадзета в Шведска маса / колаж: Златина Гайдажиева
Шведи громят камикадзета, слизат от кон на магаре
32732
Шведи громят камикадзета, слизат от кон на магаре
  • Шведи громят камикадзета, слизат от кон на магаре

И в началото на този пореден седмоднев от управлението Му На Оногова, Когото Народът Бойко Нарича, А Той Нарича Народа Матриал, та някъде тогава се заговори за умни и начетени човеци. Тогаз камбани възвестиха началото на годината за ученолюбивите, пък един от министрите Му призна без бой, че като ученик крал салами в несвяст.

Пък рицарят водач на Ордена на тракториерите, наричат почтително от едни Великия трактор, а от други с простото Алексий син на Петър, та същият този рицар паднал от леглото си в затвора и носа одрал си лошо, до кръв.

И тръбачите медийни йерихонски разтръбиха „Биха трактора”, но заглуши ги врява и крамолическа пропаганда, защото първенците на Европа се скараха лошо заради цигани едни, че чак се ритаха като атове, а другите ги гледаха като магарета отстрани.

Но без страх пред всинца излезе Онзи, Що И На Луната Може Пътища Да Построи Напук На Триглавата Ламя Коалиция и им рече, че страната българска хич даже не е като страната румънска и затуй да ни отворят райските шенгенски порти, че да ни пуснат вътре, а не да се циганят.

А в страната, колкото една човешка длан, лечителите медици пак зароптаха гладни и безпарични по агорите, дори заканиха се на 15 ден на октомври да отидат в града София и там да роптаят, че да ги чуят, но пред тях яви се усмихнато видение със зъби бели и остри, що Анна Мария се зовеше и като им се усмихна, им рече, че реформа се прави, дори каза „Не аз правя реформата, а ние правим я заедно и направо летим”, пък после се усмихна, ама лекарите чак заплакаха и ругатни полетяха на вси страни.

И настана рев, вой и скърцание със зъби, а земята се разтвори и явиха се сред облаци от зловонни изпарения, дивашки кикот и грохот вестителите на моралната поквара Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон и всинца бяха предадени на погибление душевно, защото почна предаването „Шведска маса”

За ужас на всички префинени естети и ценители на омайните и мелодични песнопения на ангелогласната Доника Венкова и трубадура Михаил Йончев в ефира се чуха гнуснави слова в новия химн на предаването „Джуджалар”.  След малко обаче се изля песента „Чик чирик” от устата на певицата Кичка.

Птиците спряха да пеят, рибите спряха да плуват, а здравната реформа и тя спря от ужас.

След туй се четоха вестници по един крайно неуважителен и непочтителен към вестникарите начин.

И настъпи времето да се бесядува и хортува по важния восточен въпрос „Как и с какво могат да бъдат озаптени шофьорите камикадзета?”

Тоз час думата взе я слушателят Стефан и призна, че е бил като шкембе у дувар някакъв бесен тираджия, защото го нацелил с дъвка пред децата му. Максимовсон, това дете тираджийско, вместо да се възпротиви,  се зарадва много на този радетел на кютека, докато Калудовсон и той дете тираджийско не одобри хич даже бъхтенето шофьорско. Ама Стефан рече, че проблемите идват от чувството за безнаказаност при шофьорите.

Ники пък призова на калпавите и нагли шофьори да се налагат жестоки глоби без право на обжалване.

След него друг един Стефан, Петров благо обясни, че вярва на законите в страната, но призова освен закони да се упражнява и контрол като в Германия.

После поиска да се изкоренят рушветите.

Учтива госпожа издигна призив да се прогонят магаретата и конете, които пасат край международния път от границата през Малко Търново до Бургас. Тогаз Калудовсон я попита дали жената не иска конете да ги направят на салам, ама тя не поиска такава свинщина.

Пак господинът Петров звънна и рече, че ако се спазвали всички ограничения, от Бургас до София за 8 часа щяло да се пътува.

След него позвъни 72 годишен младеж, за да каже, че кара автомобил от 1962 година и няма нито една глоба. Пък после поиска да се изкорени връзкарството.

Явлението Стан Димитров попита човеците по агората как да се озаптят лошите шофьори и се чу съвет свиреп да им се слагат по 1000 лева глоба като за начало.

Накрая се чу серия от любимия сапунен сериал „Непресъхващо лове”. Нагъл софиянец продължаваше още от миналия епизод та чак през този да мачка пазвата хортензиева, а Стамат плевеше и косеше пак в несвяст.

И девицата се чудеше дали да продължава да живее с този книжен плъх, а той тръпнеше да се върне в панелното царство в бургаския панелариум „Изгрев”.

Развръзката остана за следващата серия.

Така свърши всичко, но се чу закана страшна „Шведска маса” да има и другата седмица.

Чуйте част от гаврата с достойнството человеческо в звуковия файл