Гл. комисар Костов: До година разследването на атентата трябва да приключи
Гл. комисар Костов: До година разследването на атентата трябва да приключи / netinfo

До една година се надяваме да приключи разследването на атентата на летище Бургас, заяви по време на възпоменателната церемония за загиналите на 18 юли 2012 година петима израелски туристи и един български гражданин.
На нея присъстваха и близките на загиналите израелски туристи. "Международното разследване отнема повече време. Надявам се всичко да приключи по най-добрия начин и най-после да мога да получа всички вещи на сина ми, защото ги чакам три години". Това сподели бащата на загиналия в кървавия терористичен акт на летището - Елиор Прайс.
По време на церемонията обаче той призова властите в България и със следните думи: "Не бъдете заспали, събудете се и вземете мерки срещу тероризма. Това е световен проблем", каза г-н Прайс пред мемориала.

На церемонията присъстваха кметът на Община Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков,главният секретар на МВР Георги Костов, заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, посланикът на Израел в България Н.Пр. Шаул Камиса Раз, чийто мандат скоро приключва. Цветан Цветанов каза, че няма държава по света, която да не е застрашена от такъв терористичен акт и също благодари на службите на страните, които са помогнали, за да се стигне до едно обосновано предположение, което беше изказано преди две години.

Близките на загиналия шофьор на взривения автобус - Мустафа Кьосов не бяха сред присътващите във възпоменателното събитие.