ГЕРБ:Спекулира се с проекта за казармите
ГЕРБ:Спекулира се с проекта за казармите / netinfo

"Бивши и настоящи политици се заеха със спекулации и опити да бъде очрнен един добър проект за Бургас и жителите му – “Ябълката на раздора”, считат от членовете на ГЕРБ – Бургас.

“Ябълката на раздора” е един проект на неправителствена организация, който О б С - Бургас гласува на последното си заседание. Става дума за ремонт и обновяване на старите казарми в Морската градина. Проектът чака финансиране от ЕС. Изненадващо, разни политически величия, бивши и настоящи, се обединиха да го сквернят. Бяха измислени схеми за корупция и злоупотреби. Бяха хулени и обиждани дори хората, които решиха да защитят добрата инициатива- групата на общинските съветници от ГЕРБ”, се казва в обръщението на членовете към медиите .
Според тях проектът е бил одобрен, защото е реално регистрирана НПО, както и че чрез него ще се превлекат европейски инвестиции за Бургас. Успоредно с това според същите съветници казармите в морската градина са паметник на културата и в тях ще се развива културна дейност- заседателни зали за лекции и семинари. А след изтичане на срока на договора, тези лекционни зали си остават общинска собственост. Докладната записка не събра необходимия брой гласове и не беше приета.
“Защо бивши и настоящи политици спекулират с този проект?”, е зададеният риторичен въпрос в писмото до медиите на общинските съветници от ГЕРБ.