ГЕРБ  представи  мотото на кампанията си
ГЕРБ представи мотото на кампанията си / netinfo

„Открито управление гарантирано от ГЕРБ” е слоганът на партията за предстоящата предизборна кампания в страната. Днес той беше обявен в Бургас от председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него това е ясен знак за едно открито управление и отворена кореспонденция с гражданското общество, което е истинския работодател на кметове и съветници. „Обезпокоени сме от регистрираните коалиции и организации с подобна абрeвиатура като тази на ГЕРБ –каза Цветанов и допълни че, това са опити за отклоняване на гласове. Проблемът обаче е в законодателя, който е предвидил забрана за ползване на имена и абрeвиатури само за партии регистрирани преди 1 юнуари 2005, каза още председателят на партия ГЕРБ

Цветан Цветанов каза още че,  подготвят декларация към всички кметове и общински съвети в страната с искане  на следващите сесии да не се внасят никакави докладни за замяна или ипотекиране на общинско имущество. Според герберите по този начин има опасност от ощетяване на гражданите в последните дни на  мандата.

Цветанов обяви днес в Бургас началото на серия обучителни семинари за кандидатите за кметове и общински съветници на ГЕРБ в страната. Те ще бъдат запознати в детайли с цялостната национална изборна стратегия която ще стартира официално на 28 септември. Председателят на партията съобщи за инициирана анкета във всички области на страната в която граждани и симпатизанти ще могат да поставят и въпроси за конкретни проблеми в общините. Анкетните карти ще се събират в урни, които ще бъдат отворени на 26 септември. Намерението на герберите е да отговарят на реално поставените проблеми по време на предизборната кампанията и да се опитват да търсят решение заедно с гражданите.