ГЕРБ и Атака – край
ГЕРБ и Атака – край / netinfo
Бургаската организация на ГЕРБ поиска общинският съветник Валентин Касабов и председателят на Общинския съвет Валери Симеонов публично да се извинят за обиди, които, според тях, са нанесли на кмета на града Димитър Николов и свои колеги от местния парламент.

Герберите визираха поведението на Касабов, който на заседание на общинския съвет каза, че по времето на протестната декларация на ДПС в Народното събрание, по повод съборения молитвен дом на ислямска секта в “Меден рудник”, хората от “Атака” “са му носили памперси”.

“Всички негативи от събарянето на баничарницата и молитвения дом изцяло и напълно бяха понесени от кмета Николов. А твърденията на “Атака”, че в комплекса ще бъде откъсната българска земя за строеж на джамия са медийна манипулация”, казаха от ГЕРБ.

Областният координатор на партията Димитър Бойчев съобщи, че извинение ще бъде поискано и от председателя на Общинския съвет Валери Симеонов, тъй като той “използва трибуната, за да води лични войни и да обижда съветници”.

Бойчев уточни, че предстои дълбок анализ на работата на Симеонов и взаимоотношенията ГЕРБ-Атака на местно ниво. Общински съветник Руслан Карагьозов заяви, че ако в началото на мандата си представителите на двете партии са били заедно, то в момента вече не е така.

“От моята работа постоянно има обидени. Има съветници, които искат постоянно думата, но според правилник, нямат това право. Пълно право на всеки е да прави всякакви анализи на работата на всеки. Аз никога не съм обиждал общински съветници”, коментира Валери Симеонов за Дарик.