Депутатите от ГЕРБ-Бургас се отчетоха
Депутатите от ГЕРБ-Бургас се отчетоха / Веселин Максимов
Народните представители от групата на ГЕРБ-Бургас се отчетоха за свършеното през преждевременно приключилия си мандат в парламента. Те поставиха много добра оценка на своята работа и всеки представи своите постижения в парламентарната си работа.
 
Според водача на групата Димитър Бойчев, тя е била причина да се промени структурата на министерството на туризма, а друго важно постижение е фактът, че след месец-два предстои първата копка по доизграждането и разширението на пътя „Бургас-Слънчев бряг”.
 
Дияна Йорданова от бюджетна комисия подчерта, че заради доброто законодателство и управление България е на второ място по ръст на икономиката, има ниска международна задлъжнялост и ниски нива на безработица.
 
Като белег на добрата си работа заместник-председателят на комисията по транспорт Иван Вълков посочи, че над 350 милиона лева са постъпили по сметките на черноморските общини и почти във всяка от тях има новопостроена пречиствателна станция.
 
Румен Желев (Комисия по регионална политика, благоустройство и месттно самоуправление) определи като успешна своята работа върху новия Закон за българското Черноморие и промяната и конкретно фактът, че вече министърът на туризма има право да отдава концесиите на плажовете.
 
Семир Абумелих от комисията по здравеопазване обяви, че заедно със своите колеги е работил върху демонополизацията на Националната здравноосигурителна каса и намекна, че е поставено началото на идеята в Бургас да съществува медицински университет.