Девет пъти е лежал в психиатрия Георги Генджев, който е обвинен за  жестоко убийство на майка си- легендарната бургаска учителка по литература Рада Гешева.

Бургаският окръжен съд даде ход на делото по рано във вторник.

Над 65 пъти е била намушкана 64-годишната учителка, която беше открита мъртва в дома си през януари тази година, разкри наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев.

Въпреки многократните престои в психиатрични отделения, където е бил диагностицира с шизофрения, изготвената експертиза е показала, че обвиненият син е вменяем. Георги е направил самопризнания за извършеното убийство на майка му.
 

Георги Генджев
Булфото


Психичните проблеми на младия мъж се отключили след системна употреба на марихуана.

Убийството на учителка от сина ѝ: Десетки удари с нож и особена жестокост (ВИДЕО)

Генджов беше приведен в съдебната зала с белезници, като пред съдебния състав той се държа неадекватно и повтори няколко пъти „300 000 обезщетение“, а след това запита: „Невинен ли съм? Ще лежа ли в затвора?“.

В кулоарите на съдебната палата защитникът му адвокат Ваня Радиева посочи, че младият мъж е имал дългогодишен конфликт с майка си, която е искала да го лекува в психиатрична клиника.

Двамата често стигали до словесни сблъсъци, тъй като 25-годишният Георги отказвал да пие лекарствата си. Пред защитника си той е заявил, че не помни нищо от случилото се в деня на убийството, но е признал вината си.

Съдебната власт е назначила девет вещи лица по делото. Призовани са и петима свидетели, сред които са бащата на Георги Генджов и неговата баба. Бургазлията е с повдигнато обвинение за извършено убийство по особено жесток начин.

По време на днешното заседание стана ясно, че през годините родителите на обвиняемия са подавали няколко сигнала за домашно насилие, но в последствие те са били оттегляни.

Учителката Рада Гешева е отгледала Георги сама. Към онзи момент той е бил студент. От първите му показания стана ясно, че последният спор между него и майка му е бил за пари.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС