Георги Димитров призова за обединение в името на Карнобат
Георги Димитров призова за обединение в името на Карнобат / netinfo

Заклевам се, че ще бъда кмет на всички - заяви секунди след като получи огърлицата, символ на властта новият кмет на община Карнобат Георги Димитров.
Г-н Димитров призова общинските съветници и кметовете на съставните селища да се обединят, за да могат да носят отговорността пред жителите на общината, които са им дали своето доверие.
В началото на своя втори мандат кметът се обърна към своите съграждани с тези думи:
„Уважаеми съграждани,
Есен е и преброихме пилците. Заклехме се и след час сме на работа. Състезавахме се по даване на тежки обещания, но сега трябва да се обединим и да ги изпълняваме, защото ако ние получихме в кампанията проценти, които измерваха доверието на хората към нас, всички ние получаваме сега 100% отговорност пред хората, които трябва да защитаваме с работата си. И ако в кампанията бъркахме правилата на състезанието, сега ни предстои да работим заедно и да загърбим егото си, личното и политическото и да търсим онова, което ни свързва, за което се заклехме тук. Да служим в интерес на нашите съграждани.
Утре, когато си отидем ...дай боже след един пълен мандат от четири години, да гледаме хората в очите и да видим резултата от нашия труд, а той е усмихнати лица и благодарност.
Никой не е съвършен. Никой не е незаменим. Никой не е вечен, но съграденото остава. Аз не зная кой е опозиция, но настоявам да направим така, че в общинския съвет в работата си с кметствата ние да сме хора с позиция. Да имаме позиция и да я отстояваме.
Заклевам се. Ще бъда кмет на всички. Успех на новоизбрания общински съвет, на колегите кметове от населените места.
Смятам, че ще намерим сили, за да бъдем силно представителство на хората, които ни пратиха тук.
Желая само да бъдем здрави. Успех."
По време на тържествената сесия комисията по избора проведе гласуване, което трябваше да посочи кой ще бъде новият председател на общинския съвет.
С мнозинство за такава беше избрана г-жа Маргарита Стаматова.